Pages

Saturday, August 22, 2015

About Love

another post in Bahasa Indonesia.

cinta itu seperti kupu-kupu. Tambah dikejar, tambah lari. tapi kalu dibiarkan terbang, dia akan datang di saat kamu tidak mengharapkannya. cinta dapat membuatmu bahagia tapi sering juga bikin sedih. cinta baru berharga kalau diberikan kepada seseorang yang menghargainya. jadi jangan terburu-buru dan pilihlah yang terbaik.


cinta bukan bagaimana menjadi pasangan yang "sempurna" bagi seseorang. tapi bagaimana menemukan seseorang yang dapat membantumu menjadi dirimu sendiri. dan karena itu kamu sempurna. jangan pernah bilang "i love you" kalau kamu tidak peduli. jangan pernah membicarakan perasaan yang tidak pernah ada. jangan pernah menyentuh hidup seseorang kalau hal itu akan menghancurkan hatinya. jangan pernah menatap matanya kalau semua yang kamu lakukan hanya kebohongan. hal yang paling kejam yang seseorang lakukan kepada orang lain adalah membiarkannya jatuh cinta, sementara kamu tidak berniat menangkapnya.

cinta bukan "ini salah kamu" tapi "maafkan aku". bukan "kamu dimana sih?" tapi "aku disini". bukan "gimana sih kamu?" tapi "aku mengerti". bukan "coba kamu tidak seperti ini" tapi "aku cinta kamu seperti apa adanya kamu".
kompatibilitas yang paling benar bukan diukur berdasarkan berapa lama kalian udah bersama maupun berapa sering kalian bersama, tapi apakah selama kalian bersama, kalian selalu saling mengisi satu sama lain dan saling membuat hidup yang berkualitas. kesedihan dan kerinduan yang terasa selama yang kamu inginkan dan menyayat sedalam yang kamu izinkan. yang berat bukan bagaimana caranya menanggulangi kesedihan dan kerinduan itu, tapi bagaimana belajar darinya.

caranya jatuh cinta: jatuh tapi jangan terhuyung-huyung, konsisten tapi jangan memaksa, berbagi dan jangan bersikap tidak adil, mengerti dan cobalah untuk tidak banyak menuntut, sedih tapi jangan pernah menyimpan kesedihan itu. memang sakit melihat orang yang kamu cintai sedang berbahagia dengan orang lain tapi lebih sakit lagi kalau orang yang kamu cintai itu tidak berbahagia bersama kamu.

cinta akan menyakitkan ketika kamu dilupakan oleh seseorang, lebih menyakitkan apabila kamu dilupakan oleh kekasihmu, tapi cinta akan lebih menyakitkan lagi apabila seseorang yang kamu sayangi tidak tahu apa yang sesungguhnya kamu rasakan.

yang paling menyedihkan dalam hidup adalah menemukan seseorang dan jatuh cinta, hanya untuk mengetahui bahwa dia bukan untuk kamu dan kamu sudah menghabiskan banyak waktu untuk orang yang tidak pernah menghargainya. kalau dia tidak "worth it" sekarang, dia tidak akan pernah "worth it" setahun lagi ataupun sepuluh tahun lagi. jadi, biarkan dia pergi ...

DIY: Bedside Table

since house hunting is my weekly agenda, now furniture hunting and interior hunting also my agenda in my spare time :)
before i apply some of my liking to the new home, i apply them on my room. so, in my spare time, i try to redecorate my bedside table.

my dad used to be use this table as speaker table for his home theater. but since he got another table, this was abandon, so i put it on my room and redecorate with my old cassettes.

here are what you need:
glue gun

cassettes

plain bedside table

when you got it all, you can decorate the plain bedside table all you want.


Monday, August 3, 2015

Something Serious

getting married is something serious. its not a race, its not about who is first or who is last.
its about mentality.

and i hope this girl whom i've known since we were 5 years-old is mentally ready to be a devoted wife and partner to the man of her choice, the one that will be there for the rest of her life.

i love you, my dearest best friend. i hope you are happy after a lot of pain you suffered.



Sunday, August 2, 2015

Quotes

Just because something isn't happening for you right now, doesn't mean that it will never happen.

-Unknown

Saturday, August 1, 2015

Playful

not like our typical Saturday night, last Saturday night we were went an impromptu date to Bogor and having a little playful photo session.






location: Death By Chocolate at Bogor, West Java, Indonesia.

Wednesday, July 29, 2015

Be Patient

a friend of mine said has become the nature of women to be patient to all of things and many ways to exercise patience. so, lets be patient.
after all, its in my nature to be patient because i am a woman :)


addicted to

as far as i can remember, the first time VCD technology came to my home was way back when i still at the elementary school.
my mom and dad, came home with the VCD player and some movies in VCD's. one of them was Jurassic Park. and since then, the whole family was addicted to The Jurassic Park movie franchise.

dozens years later, at present time. another Jurassic movie was released but unfortunately, we missed to watch it in the cinema but we watch it at home, this time with DVD technology.
at present time, i have two toddler nieces who also addicted to watching movies (just like their aunt).

the whole family, including my nieces watch the Jurassic World together and again we got addicted by it. we watch it once a day in a week :) too much, i know. hehe

i said to my niece, the older one that i have been to Jurassic Park and i have a picture with the famous gate of Jurassic Park (the one i took at the Universal Studios Singapore) and she believe that the park is exist :) and she always asked where she can see the dinosaurs. but its all good now, i have straight things up with my niece and told her the truth about dinosaurs :)

its good to have the common hobby with the family tho. in my case, we can just drive to the nearest movie theater or just wait until it release the DVD version and watch it at home.

picture source: http://goo.gl/o3gJ2G